Konservuotas vyšnių kompotas
- Vyšnios
- Cukrus
I būdas
Naudojamos visai sveikos, nepernokusios vyšnios. Jos nuplaunamos, pašalinami koteliai ir sudedamos į paruoštus stiklainius ar plokščiakaklius butelius. Sudėti reikia talpiai, indą pakratant, nes kaitinant išbėga sultys, tūris sumažėja ir skysčio pasidaro perdaug. Sudėtos vyšnios užpilamos sirupu, kuriam paruošti imama 1 litras vandens 1 kg cukraus. Indai užpildomi ne iki viršaus, o paliekant apie 1,5 cm.
Paruošti indai statomi į puodą su dvigubu dugnu ir, pripylus vandens, kaitinami 80°C temperatūroje 0,5 litro talpos indai 15 min., 1 litro 20 min.
Iškaitinus iš karto sandariai uždaroma metaliniais dangteliais ar guminėmis kepuraitėmis.
II būdas
Naudojamos tik surinktos, visai sveikos vyšnios. Jos nuplaunamos, po to pašalinami koteliai.
Iš vandens ir cukraus (1 litras vandens 700—800 g cukraus) išverdamas sirupas. Į verdantį sirupą pilamos vyšnios, kad laisvai plaukiotų ir, neleidžiant užvirti, pakaitinama 3—4 minutes. Kiaurasamčiu išgriebus vyšnias i paruoštus stiklainius (juos pripilti iki viršaus), sirupas užvirinamas, pilamas ant vyšnių ir sandariai uždaroma. Likusiame sirupe galima iškaitinti kitą vyšnių porciją.
2022-07-31 12:56
2018-06-22 20:44
2013-07-18 12:37
2009-07-28 16:00
2024-07-02 10:20