Konservuotas vyšnių kompotas

Konservuotas vyšnių kompotas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vyšnios
  • Cukrus
Gaminimo instrukcija:

I būdas

Naudojamos visai sveikos, nepernokusios vyšnios. Jos nuplaunamos, pašalinami koteliai ir sudedamos į paruoštus stiklainius ar plokščiakaklius butelius. Sudėti reikia talpiai, indą pakratant, nes kaitinant išbėga sultys, tūris sumažėja ir skysčio pasidaro perdaug. Sudėtos vyšnios užpilamos sirupu, kuriam paruošti imama 1 litras vandens 1 kg cukraus. Indai užpildomi ne iki viršaus, o paliekant apie 1,5 cm.
Paruošti indai statomi į puodą su dvigubu dugnu ir, pripylus vandens, kaitinami 80°C temperatūroje 0,5 litro talpos indai 15 min., 1 litro 20 min.

Iškaitinus iš karto sandariai uždaroma metaliniais dangteliais ar guminėmis kepuraitėmis.


II būdas

Naudojamos tik surinktos, visai sveikos vyšnios. Jos nuplaunamos, po to pašalinami koteliai.
Iš vandens ir cukraus (1 litras vandens 700—800 g cukraus) išverdamas sirupas. Į verdantį sirupą pilamos vyšnios, kad laisvai plaukiotų ir, neleidžiant užvirti, pakaitinama 3—4 minutes. Kiaurasamčiu išgriebus vyšnias i paruoštus stiklainius (juos pripilti iki viršaus), sirupas užvirinamas, pilamas ant vyšnių ir sandariai uždaroma. Likusiame sirupe galima iškaitinti kitą vyšnių porciją.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Vadim
2018-06-22 20:44
Cia ne kompotai o uogiene jau gausis...kam tiek cukraus absurdas.Po to skiedzia santykiu 1 prie 10...
laima
2013-07-18 12:37
nezinau ce kaskaip viskas sudetingai as niekada sitaip nezaidziu tiesiog susitvarkau uogas issiverdu sirupa ir ne toki saldu kaip ce uzpilu stiklainiuose uogas sandariai uzdarau apverciu apdengiu siltai per nakti ir super kompotas ziemai sitie receptai toms kurios pazaisti nori.....
Laura
2009-07-28 16:00
man irgi antras lengvesnis
mama
2009-07-24 10:50
Antras lengvas ir , tikiuosi, bus puikus. Žiemą ragausim
wika
2009-07-20 16:42
Nepalyginsi pirkta su savo virimo