Kopūstų apkepas

Kopūstų apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kopūstai, 600 gramų
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Mėsa, malta, 375 gramai
  • Kviečiai, sėlenos, 4 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Paprika, malta, 1 valgomasis šaukštas
  • Bulvės, 400 gramų
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaulienos šoninė, griežinėliais, 4 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Kopūstą dėti į puodą, užpilti vandeniu, 5 minutes apvirti, išimti iš puodo, nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti siete.
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su malta mėsa, suberti sėlenas, įmušti kiaušinį, įpilti 8 šaukštus vandens ir pagardinti prieskoniais. Kopūsto lapus atskirti nuo koto, kotą smulkiai sukapoti ir sumaišyti su faršu.
Nuluptas bulves supjaustyti griežinėliais. Kepimo formą ištepti sviestu, iškloti kopūsto lapais, suversti bulves ir pasūdyti.
Ant viršaus suversti faršą ir išlyginti. Apkepo viršų apdėti likusiais kopūsto lapais, šoninės griežinėlias ir sviesto gabaliukais. Kepti įkaitintoje orkaitėje. Kai apkepas gražiai pagels (maždaug po 45 minučių), kepimo formą uždengti dangčiu ir baigti kepti.

» Rašyti komentarą
» Komentarai