Kopūstų pyragas su grybais
- Mielės, šviežios, 1 pakelis
- Margarinas, 200 gramų
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 0.5 valgomojo šaukšto
- Kiaušiniai, 3 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 4 stiklinės
- Pienas, 1 stiklinė
- Svogūnai, 3 vienetai
- Grybai, 300 gramų
- Morkos, 3 vienetai
- Kopūstai, 0.5 vieneto
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
Įdarui supjaustytus svogūnus pakepinkite aliejumi pateptoje keptuvėje. Išvirtus grybus apkepkite ir sudėkite į svogūnus. Susmulkintus kopūstus ir morkas taip pat apkepkite ir sudėkite į grybų ir svogūnų masę.
Tešlai mieles ištrinkite su cukrumi ir druska. Atskirai išmaišykite aliejų su kiaušiniais, pienu ir miltais, įdėkite mielių. Išminkykite tešlą, kuri turi būti elastinga ir nelipti prie rankų. Tešlą padalinkite pusiau. Vieną pusę iškočiokite, ant jos sutarkuokite 1/2 margarino, sulenkite pusiau ir dar kartą atsargiai iškočiokite. Margarinas turi likti tešlos viduje.
Tada tešlos paplotį tieskite į skardą, ant jos sudėkite įdarą. Su antrąja tešlos dalimi darykite tą patį, uždenkite įdarą antruoju iškočiotu paplčiu. Užlenkite kraštus, pyragą pabadykite keliose vietose šakute ir aptepkite išplaktais kiaušinių tryniais.
Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 40 min. 180°C temperatūroje. Prieš pjaustantleiskite pyragui atvėsti.
2017-05-17 22:06
2014-09-12 14:04
2018-03-10 19:13