Kopūstų raugas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kopūstai, 5000 gramų
- Druska, 100 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Morkos, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:
Kopūstus pjaustyti peiliu, morkos sutarkuojamos ir viską gerai sumaišome su druska ir cukrumi. Dedame į kibirą arba statinaitę po truputėlį masės ir grūdame grūstuve, kad kuo daugiau skystimo atsirastų. Ir taip vis dėti papildomai masės ir vėl grūsti. Statinės arba kibiro viršus pridengiamas marle, mediniu dangteliu ir paslegiamas akmeniu. Sultys turi apsemti dangtelius. Taip pat iki pat viršaus indo nepripildyti, nes rūgimo metu kopūstai pakyla. 6 dienas kopūstai laikomi virtuvėje, po to reikia subadyti medine lazdele, kad geriau dujos paišalintų. Ir vėl gerai suspaudžiama ir paslegiama. Nešame į šaltesnę patalpą, tarkim rūsį. Praėjus 20 dienų po užraugimo, kopūstus galima ragauti. Skanaus :)
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-07-31 23:45