Krapų duona

Krapų duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 6 stiklinės
  • Mielės, sausos, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Vanduo, 600 mililitrų
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, 6 valgomieji šaukštai
  • Krapai
Gaminimo instrukcija:

Sausas mieles ir cukrų sumaišyti su šiltu vandeniu, gerai išmaišyti ir palikti 15 minučių pastovėti, kol suputos ir ištirps mielės. Dar kartą išmaišyti ir palikti 5 minutes pastovėti.

Į dubenį išsijoti miltus, pridėti druskos ir maišant tešlą, supilti ištirpintas mieles. Sumaišyti viską, pridėti 3 šaukštus saulėgrąžų aliejaus ir minkyti, kol tešla nelips prie rankų. Uždengti tešlą rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje apie valandą.

Kai tešla pakyla, sudėti likusį aliejų, išminkyti tešlą ir vėl palikti šiltai valandai laiko.

Tešlą padalykite į 4 dalis. Dedant po vieną dalį į skardą, išteptą sviestu, o tarp tešlos dalių reikia pabarstyti krapais, druska ir pašlakstyti aliejumi. Kai duona paruoštą dar paliekame 20 minučių.

Duona įdėti į įkaitintą orkaitę iki 170 ° C temperatūros ir kepti apie valandą

Išjungus orkaitę, duoną palikti, kol visiškai atvės.

» Rašyti komentarą
» Komentarai