Kremas su uogomis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Pienas, 250 mililitrų
- Kiaušiniai, tryniai, 5 vienetai
- Cukrus, 300 gramų
- Želatina, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinėlė, 35%, 250 gramų
- Gervuogės, arba avietės, 400 gramų
- Cinamonas, lazdelė, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi. Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens.
Pieną užvirinkite ir nuolat maišydami supilkite išplaktus trynius. Į masę supilkite ištirpintą želatiną, gerai išmaišykite, atvėsinkite.
Plaktą grietinėlę supilkite į atvėsusią masę. Nedideles formeles ištepkite sviestu, pripilkite į jas kremo ir 2 valandas šaldykite šaldiklyje.
Į puodą suberkite uogas, 100 cukraus, idėkite cinamono lazdelę ir pavirkite, kol užpilas sutirštės. Kremą išimkite iš formelių, apliekite uogų užpilu ir papuoškite mėtų lapeliais.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai