Kreminė salierų sriuba

Kreminė salierų sriuba
Kreminė salierų sriuba
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Salierai, stiebų, 400 gramų
  • Bulvės, vidutinio dydžio, 2 vienetai
  • Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
  • Šaltai rūkyta šoninė, 50 gramų
  • Česnakas, didelių, 2 skiltelės
  • Džiovintos petražolės, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Baltieji pipirai, 2 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūną nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną ir kepiname ~5 min.

  2. Česnaką nulupame, susmulkiname, pakepiname ~2 min kartu su svogūnu.

  3. Bulves nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais, salierų stiebus supjaustome nedideliais gabalėliais. Bulves ir salierą sudedame į keptuvę su svogūnu ir česnaku, pakepiname ant vidutinės ugnies ~10 min.

  4. Puode užverdame 750 ml vandens, sudedame apkepintas daržoves, verdame ant vidutinės ugnies ~15 min, kol bulvės suminkštėja. Pagardiname prieskoniais ir druska pagal skonį. Sriubą sutriname blenderiu, jei norite skystesnės sriubos, įpilkite daugiau virinto vandens.

  5. Šoninę labai smulkiai supjaustome, pakepiname keptuvėje, kol gabaliukai apskrus, po to išimame iš keptuvės. Sriubą supilame į dubenėlius ir apibarstome šonine, skanaus! Papildomai galite naudoti 0,5 vištienos sultinio kubelio arba vandenį pakeisti tikru vištienos sultiniu. Sriuba labai skani ir netrinta, tik siūlyčiau pagardinti grietine arba pienu.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą
» Komentarai