Kreminis citrinų pyragas
Lengvai paruošiamas saldžiarūgštis pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Miltai, kvietiniai, ekologiški, 150 gramų
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas, atvėsintas, 100 gramų
- Kiaušiniai, (trynys), 1 vienetas
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, (tryniai), 5 vienetai
- Cukrus, 225 gramai
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinėlė, 35%, plakamoji, 75 mililitrai
- Citrinos, (sultys), 3 vienetai
- Citrinos, (žievelė), 1 vienetas
- „Dansukker“ cukraus milteliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Visus pyrago pagrindui skirtus produktus sumaišykite virtuviniu kombainu ar trintuvu. Tešla turi būti vientisa. Sukrėskite ją į pyrago kepimo formą atskiriamais kraštais (24–27 cm skersmens) ir kiek paspauskite. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 20 min.
Išplakite kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų, įmaišykite grietinėlę. Pilkite citrinų sultis ir berkite tarkuotą citrinos žievelę. Paruoštą įdarą pilkite ant pyrago pagrindo ir kepkite dar maždaug 30 – 35 min.
Iškeptą pyragą palikite visiškai atvėsti (geriausia šaldytuve), kad įdaras sustingtų. Prieš tiekdami, pabarstykite cukraus milteliais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai