Krepšiukai su faršu ir puria bulvių koše
- Miltai, 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Mėsa, malta, 500 gramų
- Prieskoninės žolelės, 1 valgomasis šaukštas
- Morkos, 2 vienetai
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Bulvės, 1 kilogramas
- Grietinėlė, 35%, 36%, 100 mililitrų
- Sviestas, 50 gramų
- Druska
- Pipirai
Kiaušinius (2vnt) plakame su druska ir pipirais, tada palaipsniui dedame miltų kol gaunasi vientisa, prie rankų nelimpanti tešla. Dedame į maišiuką ir paliekame šaltai bent 30min.
Morkas pasiruošiame, sutarkuojame, pakepiname. Faršą sumaišome su prieskoniais ir žolelėmis. Dedame kepti kartu su morkomis. Dažnai maišydami iškepame. Mušame kiaušinį, vėl iškepame dažnai maišydami. Nukaičiame.
Išimame tešlą, iškočiojame iki 1.5-2 mm storio. Metalinėmis keksiukų formelėmis išspaudome visą tešlą, gautus apskritimus įklojame į tas pačias formele, pateptas aliejumi, prispaudžiame kraštus, dugną subadome.
Kepame 180 °C temp. apie 10 - 15 min.Į iškeptus krepšiukus dedame įdaro.
Vėl dedame kepti apie 5-10min.Iš sviesto, grietinės ir miltų (2v.š) sumaišome baltą padažą. Jo užpilame ant krepšiukų po šaukštą likus 2-3min. kepmo.
Išverdame bulves, sutriname su grietinėle ir prieskoniais.
Patiekdami papuošiam mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
Skanaus.