Krevečių kataifi su kiaušiniais
- Tešla, graikiška , 250 gramų
- Svogūnai, įdarui, 1 vienetas
- Krabai, mėsa, įdarui, 150 gramų
- Kiaušiniai, įdarui, 2 vienetai
- Kiaušiniai, įdarui, 2 vienetai
- Šafranas, įdarui
- Krevetės be kevalo, įdarui, 300 gramų
- Grietinėlė, 35%, 35%, įdarui, 200 gramų
- Krapai, 20 gramų
- Prieskoniai, citrinpipiriai, druska
- Sviestas, 100 gramų
Šaldytą Kataifi tešlą ir šaldytas krevetes neišpakuotus palikti valandai atšilti kambario temperatūroje. Tuo tarpu pasiruošti įdarą. Išsivirti kiaušinius, juos atšaldyti, supjaustyti kubeliais arba sutarkuoti burokine tarka. Smulkiai supjaustyti svogūną ir pakepinti alyvuogių aliejuje arba svieste, baigiant kepti užberti šafrano, dar truputį pakepinti, kad pasklistų nuostabus šafrano kvapas ir sudėti į kiaušinių indą. Sudėti šaldytas krevetes, priplėšyti krabų lazdelių mėsos, užberti pjaustytais krapais, cirtinpipiriais ir druska. Viską užpildyti kiaušinių ir grietinėlės plakiniu, išmaišyti. Įdaras jau paruoštas. Kepimo indą patepti alyvuogių aliejumi teptuku ir dugną iškloti puse Kataifi tešlos siūlų, užpilti įdaru ir viršų užsklaidyti kita dalimi Kataifi tešlos. Ant viršaus išdėlioti plonas sviesto riekeles. Kepti 190 laipsnių apatinėje orkaitės dalyje apie 50min.- 1 valandą.
P.S. lėkštėje matyti krevečių uodegėlių galiukai. Nutraukiau krevečių uodegėlių dalis su kiautu ir pakepinau alyvuogių aliejuje, baigiant kepti uždėjau česnako griežinėlių ir užbėriau druskos, prieš patiekiant užlašinau kelis lašus ką tik išspaustos citrinos sulčių. Skanaus!
Iš likusios Kataifi tešlos pasigaminkite desertą - saldžius Kataifi lizdelius su datulėmis :)
2013-04-05 05:52
2013-04-05 05:54