Krevečių sumuštiniai
- Krevetės, nevirtos, didelės, be kevalo, 12 vienetų
- Kiaušiniai, trinys, kietai virtas, 1 vienetas
- Kukurūzai, miltai, 2.5 valgomojo šaukšto
- Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Pipirai, kvapnieji
- Duona, balta, 3 riekės
- Kiaušiniai, trinys, kietai virtas, 1 vienetas
- Jautiena, kumpis, virtas, 30 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Aliejus, 2 stiklinės
1. Nuimkite krevečių apvalkus, palikdami uodegas. Pašalinkite venas. Aštriu peiliu perpjaukite krevetės nugarą. Švelniai pirštais paspauskite krevetę, kad ji būtų plokštesnė.
2. Gerai suplakite 1 kiaušinį su kukurūzų miltais, druska ir pipirais. Sudėkite krevetes į kiaušinių mišinį ir gerai išmaišykite, kad krevetės pasidengtų kiaušiniu.
3. Nuo duonos nupjaukite plutą. Perpjaukite kiekvieną gabaliuką į keturias dalis. Ant kiekvieno gabaliuko padėkite po vieną krevetę. Švelniai paspauskite krevetę, kad ji prikibtų prie duonos. Kiekvieną krevetę patepkite trupučiu kiaušinių mišinio.
4. Supjaustykite kiaušinio trynį ir kumpį į 1 cm gabaliukus. Smulkiai supjaustykite svogūną. Ant kiekvienos krevetės padėkite po vieną gabaliuką kiaušinio trynio ir kumpio bei 1/4 šaukštelio svogūno.
5. Inde "vok" įkaitinkite aliejų, kol jis pasiekia 190C temperatūrą. Vienu metu kepkite 3 ar 4 krevečių-duonos gabaliukus iki auksinės spalvos, kiekvieną pusę po 1-2 minutes. Nusausinkite ant popierinių servetėlių.