Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
- Krevetės be kevalo, vidutinio dydžio, šaldytos, virtos, 350 gramų
- Grietinėlė, neriebi, 400 mililitrų
- Saulėje džiovinti pomidorai, aliejuje, 200 gramų
- Špinatai, 4 saujos
- Baltas vynas, 100 mililitrų
- Svogūnai, nedidelis, 1 vienetas
- Česnakas, 6 skiltelės
- Parmezano sūris, smulkiai tarkuotas, 1 sauja
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Džiovintas raudonėlis, 0.333333 arbatinio šaukštelio
- Druska
- Malti juodieji pipirai
Krevetes atitirpiname, nupilame susidariusį skystį.
Česnako skilteles nulupame, susmulkiname.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Sudedame česnaką, pakepiname 1 min. Tada sudedame krevetes, pagardiname druska, pipirais ir pakepiname 2 min, kad krevetės įgautų vos rausvą spalvą. Po to krevetes su česnaku sudedame į dubenį. Likusį sviestą paliekame keptuvėje.
Svogūną nulupame, susmulkiname, sudedame į keptuvę su likusiu sviestu ir pakepiname, kol suminkštėja (jei reikia, įdėkite truputį daugiau sviesto). Tada supilame vyną, pakaitiname kelias minutes.
Džiovintus pomidorus išimame iš aliejaus, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame į keptuvę su svogūnu, išmaišome, kepiname porą minučių.
Sumažiname ugnį iki silpnos, supilame grietinėlę, nuolat maišydami, kaitiname, kol grietinėlė pradeda burbuliuoti. Pagardiname druska, pipirais. Po to sudedame špinatus, išmaišome, pakaitiname kelias minutes, kol visi špinatų lapai suminkštėja. Suberiame sūrį ir išmaišome.
Krevetes su česnaku sudedame į keptuvę su padažu, pagardiname raudonėliu ir, jei reikia, druska. Išmaišome ir patiekiame su makaronais ar prancūzišku batonu. Prieš patiekiant, galite apibarstyti susmulkintomis šviežiomis petražolėmis.
2019-10-17 15:14