Kriaušės su riešutais

Kriaušės su riešutais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra
  • Sviestas, 15 gramų
  • Vynas, baltas, 50 mililitrų
  • Medus, 1 valgomasis šaukštas
  • Anakardžių riešutai, 50 gramų
  • Šokoladas, juodasis
  • Grietinėlė, 35%, 1 valgomasis šaukštas
  • Citrinų sultys
  • Kriaušės, 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Kriaušes perpjauname per pusę, išskobiame sėklalizdžius ir vis apversdami kepame svieste, apie 5 minutes.
Puodelyje sumaišome medų ir desertinį vyną. Viską užpilame ant kriaušių ir kepame dar 10 min., kol padažas sutirštės.
Tuomet kriaušes išgriebiame ir išdėliojame lėkštėse.
Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje, suberiame į nuo kriaušių likusį padažą ir nuolat maišydami pakepiname, kol riešutai apsivels karamele.
Riešutus padaliname po lygiai ir sudedame ant kriaušių puselių.
Šokoladą išlydome virš garų ir sumaišome su grietinėle.

Kriaušes patiekiame su citrinų sultimis, cukraus pudra ir karštu šokoladu.
Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai