Kugelis su spirgų ir svogūnų padažu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Bulvės, 500 gramų
- Svogūnai, 50 gramų
- Pienas, 100 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kiaulienos lašiniai, 20 gramų
- Sviestas, 10 gramų
- Druska, 5 gramai
- Juodieji pipirai, 0.5 gramo
- Kvapieji pipirai, 0.5 gramo
- Lauro lapai, maltas, 0.5 gramo
Gaminimo instrukcija:
Viena porcija.
500g bulvių su 50g svogūnų sutarkuoti, nusunkti skystį, užplikyti 100g verdančiu pienu, įmušti kiaušinį, įdėti su 20g spirgintų lašinių, 10g tirpdyto naminio sviesto, 5g druskos, 0,5g maltų juodųjų pipirų, 0,5g maltų kvapiųjų pipirų, 0,5g smulkintų laurų lapelių, ir gerai išmaišyti. Taip paruoštus tarkius dėti į aliejumi pateptą skardą, apkepo formą, keraminį puodelį. Galima į kugelį dėti per pusę perpjautų virtų kiaulių kojų, įpjaustyti rūkyto kumpio ar kiaulių ausų, vištų arba kitokių paukščių sparnelių ir kepti 200 laipsnių karščio orkaitėje. Patiekti su 60g spirgučių su svogūnais padažu.
» Rašyti komentarą
» Komentarai