Kukurūzų apkepas su žirneliais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kukurūzai, kruopos, 250 gramų
- Vanduo, 2.5 stiklinės
- Sviestas, 2.5 valgomojo šaukšto
- Žirniai, konservuoti, 300 gramų
- Grietinė, 1.5 stiklinės
- Petražolės
- Druska
- Juodieji pipirai
- Džiūvėsėliai
- Aliejus
Gaminimo instrukcija:
Vandenyje išverdama klijinga kukurūzų košė - kruopos beriamos į pasūdytą verdantį vandenį su sviestu. Uždengtas puodas įstatomas į kitą puodą su verdančiu vandeniu ir 30—40 min. paverdama garuose. Į išteptą aliejumi ir pabarstytą džiūvėsėliais keptuvą sukrečiama (sluoksniais) kukurūzų košė ir žalieji žirneliai su prieskoniais. Viršus užpilamas grietine, sumaišyta su kapotomis petražolėmis. Kepama orkaitėje.
» Rašyti komentarą
» Komentarai