Kukurūzų apkepas su žirneliais

Kukurūzų apkepas su žirneliais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kukurūzai, kruopos, 250 gramų
  • Vanduo, 2.5 stiklinės
  • Sviestas, 2.5 valgomojo šaukšto
  • Žirniai, konservuoti, 300 gramų
  • Grietinė, 1.5 stiklinės
  • Petražolės
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Džiūvėsėliai
  • Aliejus
Gaminimo instrukcija:

Vandenyje išverdama klijinga kukurūzų košė - kruopos beriamos į pasūdytą verdantį vandenį su sviestu. Uždengtas puodas įstatomas į kitą puodą su verdančiu vandeniu ir 30—40 min. paverdama garuose. Į išteptą aliejumi ir pabarstytą džiūvėsėliais keptuvą sukrečiama (sluoksniais) kukurūzų košė ir žalieji žirneliai su prieskoniais. Viršus užpilamas grietine, sumaišyta su kapotomis petražolėmis. Kepama orkaitėje.

» Rašyti komentarą
» Komentarai