Kumpinė rūkyta dešra

Kumpinė rūkyta dešra
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 20 gramų
  • Druska, 300 gramų
  • Jautiena, 4 kilogramai
  • Kiauliena, pusiau riebi, 6 kilogramai
  • Nitrinė druska (salietra), 3 gramai
  • Juodieji pipirai, malti, 5 gramai
  • Kalendra, trinta, 5 gramai
  • Česnakas, smulkiai kapoti, 6.5 gramo
Gaminimo instrukcija:

Dešroms skirtą mėsą gerai atvėsinkite, tik nesušaldykite, nelieskite jos šlapiomis rankomis, viskas turi būti švaru. Pašalinkite iš mėsos plėves ir sausgysles. Kiaulieną ir jautieną smulkiai supjaustykite ar sumalkite aštria mėsmale per stambų sietelį. Sudėkite į susmulkintą mėsą su druska sumaišytą česnaką, cukrų, salietrą, prieskonius ir viską lengvai išmaišykite. Minkyti nereikia, nes mėsa neturi ištižti. Paruoštą mėsą suspauskite kumščio dydžio ar mažesniais gabalais, kuriuos dėkite į mėsai malti ar specialią dešroms gaminti mašinėlę ir kimškite dešras. Kemšama į 4-5 cm storumo raguočių žarnas. Žarnas prikimškite kaip galima kiečiau, kad neliktų oro tarpelių ir standžiai užriškite. Pagamintas dešras parą palaikykite paslėgtas, o paskui apriškite virvute ir kabinkite ant kartelių. Taip laikykite 6-14 dienų vėsioje patalpoje taip, kad vienos kitų nesiektų (nelaikykite šiltai ar skersvėjyje). Dešros iš pradžių papilkėja, vėliau pasidaro natūraliai raudonos spalvos. Apdžiuvusias dešras rūkykite iš lėto, šaltais dūmais, maždaug 12-15 laipsnių temperatūroje, 8-10 dienų. Kai rūkoma dešra įgauna tinkamą spalvą, iš rūkyklos perneškite į sausą patalpą ir laikykite 12-15 laipsnių temperatūroje.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Mimi
2010-03-27 11:30
Ja galima nusipirkti didesnese parduotuvese.
rule
2010-03-26 11:19
sveiki sefai is kur gauti tos salietros
Staras
2010-03-06 16:05
nu nemeluok aš jau išsiaiškinau tai nitritinė druska naudojama maistui.................. [
ūkininkė
2010-03-04 23:32
taigi tą pačią,kur laukus tręšia žmogau ,negi tau dar mažai konservantų?ir nuodų salietra tik spalvą paryškina,bet skonį nekeičia
Staras
2010-01-26 17:33
kokia salietrą naudoji.???