Kūmutės kotletukai
- Kukurūzai, miltai, 150 gramų
- Druska
- Prieskoniai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kalakutiena, faršas arba stambiai kapota kalakutiena, 700 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Aliejus, kepimui
Į dubenį sukrečiame kalakutieną, įmušame kiaušinius, dedame druską, prieskonius, labai smulkiai kapotą svogūną ir kukurūzinius miltus. Masę kuo kruopščiau išmaišome, vis pavilgant rankas šaltame vandeny. Turėtų gautis apykietis kamuolys. Įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį aliejaus ir vandeny pavilgytomis rankomis formuojame apvalius kotletukus. Dedame į keptuve, paliekant nemažą tarpą, nes sudėjus reikiamą kiekį imame į rankas bulvių grūstuvę ir spaudžiame rutuliukus, kol jie pavirs plonais blyneliais. Apkepame abi puses ir atidedame. Kepant kitą pusę kotletukai vėl išsipučia, bet vis tiek lieka pakankamai plonyčiai.
Toliau jau jūsų valia - pateik šiltus su mėgstamu garnyru ar padažu. Aš juo visada kepu į žygius ar keliones automobiliu - labaaai skanūs šie traškūs kotletukai vienoje rankoje ant juodos duonos riekės, kitoje laikant šviežią agurkėlį, ridikėlį ar pomidorą.
Skanaus!