Kurmio kalnelis
- Bananai, 3 vienetai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Pienas, 75 mililitrai
- Sviestas, 100 gramų
- Grietinėlė, 35%, 500 mililitrų
- Citrinos, sultys
- Vanduo, šaltas virintas, 100 mililitrų
- Tešla, Dr. Oetker , 1 pakelis
Dr. Oetker tešlos mišinį suberti į dubenį, sudėti sviestą, kiaušinius ir pieną. Viską plakti iš pradžių mažomis, paskui didelėmis apsukomis 3 minutes. Tešlą sudėti lygiai į sviestu išteptą apvalią formą. Įdėti į orkaitę ir kepti ant grotelių 30 min. 170°C temperatūroje. Iškeptą tešlą atskirti aštriu peiliu nuo formos kraštų, nuimti žiedą, atvėsinti.
Iškeptą pyragą sudėti ant plokščios lėkštės ir išskaptuoti minkštimą 0,5 cm gylyje, paliekant 1 cm nepaliestą kraštą. Išskaptuotą minkštimą sudėti į dubenį ir sutrupinti. Bananus nulupti , perpjauti aštriu peiliu išilgai ir plokščiąja puse sudėti išskaptuotoje erdvėje. Tam, kad bananai nepakeistų spalvos, galima juos pašlakstyti citrinų sultimis.
Atvėsintą grietinėlę standžiai suplakti plaktuvu (apie 5 min.). Į atskirą indą įpilti vandens, suberti Dr. Oetker masės mišinį ir plakti 0,5 min. Taip paruoštą mišinį tuoj pat sudėti į suplaktą grietinėlę, švelniai išmaišyti, o paskui palaipsniui dėti šokoladinius dribsnius. Masę sudėti ant bananų, paliekant apie 1 cm vietos nuo krašto. Šaukštu formuoti kalnelį, pabarstyti tešlos trupiniais, maždaug 2 valandas įdėti į šaldytuvą.
2015-10-28 15:51