Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
 
                            
                labai skanu...
            
                Akcijos:
                    
                        Rodyti
                         akcijas
                        akcijas
                    
                     akcijas
                        akcijas
                    TAIP
                            NE
                            
                        ?
                            
                        
                    - Kiaušiniai, 3 vienetai
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Actas, 9%
- Miltai, apie, 0.5 kilogramo
- Aliejus, apie, 2 buteliai
- Cukrus, 2
- Medus, 3
- Margarinas, ar sviestas, 100 gramų
                    Gaminimo instrukcija:
                                            
                                                Porcijų skaičius: 10
                                        
                    - Kiaušinius plakti,pridėti grietinę dar paplakti, pridėti sodą, nugesintą su 9% actu. 
- Iš miltų minkyti tešlą (kaip makaronams),palikti šaldytuve ne mažiau kaip 30 min. Iškočioti plonai.Pjaustyti piršto plonumo juostelėmis,o po to mažais gabaliukais. Apvolioti į miltus, palikti, kad padžiūtų(greitai apdžiūva). 
- Aliejų įkaitinti ir virti, po to ant popierinių rankšluosčių išgriebus, nusausinti, kad susigertų aliejus. 
- 0,5 stiklinės vandens virti ant lėtos ugnies su 2 stiklinėmis cukraus, kol nebelieka cukraus gabaliukų.Tada pridėti medų, virti, kol ištirps, baigiant pridėti margariną ar sviestą, ištirpinti. Karštą pilti ant iškeptų gabaliukų, maišyti.Rankas pavilgyti šaltu vandeniu ir suformuoti norimą formą.Skanaus:)))) 
            » Rašyti komentarą
        
        
                » Komentarai
            
            
                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    