Kuršėnietiškas "Čik Čaki"

Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
labai skanu...
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
  • Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Actas, 9%
  • Miltai, apie, 0.5 kilogramo
  • Aliejus, apie, 2 buteliai
  • Cukrus, 2
  • Medus, 3
  • Margarinas, ar sviestas, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius plakti,pridėti grietinę dar paplakti, pridėti sodą, nugesintą su 9% actu.

  2. Iš miltų minkyti tešlą (kaip makaronams),palikti šaldytuve ne mažiau kaip 30 min. Iškočioti plonai.Pjaustyti piršto plonumo juostelėmis,o po to mažais gabaliukais. Apvolioti į miltus, palikti, kad padžiūtų(greitai apdžiūva).

  3. Aliejų įkaitinti ir virti, po to ant popierinių rankšluosčių išgriebus, nusausinti, kad susigertų aliejus.

  4. 0,5 stiklinės vandens virti ant lėtos ugnies su 2 stiklinėmis cukraus, kol nebelieka cukraus gabaliukų.Tada pridėti medų, virti, kol ištirps, baigiant pridėti margariną ar sviestą, ištirpinti. Karštą pilti ant iškeptų gabaliukų, maišyti.Rankas pavilgyti šaltu vandeniu ir suformuoti norimą formą.Skanaus:))))

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Zita
» Rašyti komentarą
» Komentarai