Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
labai skanu...
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Actas, 9%
- Miltai, apie, 0.5 kilogramo
- Aliejus, apie, 2 buteliai
- Cukrus, 2
- Medus, 3
- Margarinas, ar sviestas, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Kiaušinius plakti,pridėti grietinę dar paplakti, pridėti sodą, nugesintą su 9% actu.
Iš miltų minkyti tešlą (kaip makaronams),palikti šaldytuve ne mažiau kaip 30 min. Iškočioti plonai.Pjaustyti piršto plonumo juostelėmis,o po to mažais gabaliukais. Apvolioti į miltus, palikti, kad padžiūtų(greitai apdžiūva).
Aliejų įkaitinti ir virti, po to ant popierinių rankšluosčių išgriebus, nusausinti, kad susigertų aliejus.
0,5 stiklinės vandens virti ant lėtos ugnies su 2 stiklinėmis cukraus, kol nebelieka cukraus gabaliukų.Tada pridėti medų, virti, kol ištirps, baigiant pridėti margariną ar sviestą, ištirpinti. Karštą pilti ant iškeptų gabaliukų, maišyti.Rankas pavilgyti šaltu vandeniu ir suformuoti norimą formą.Skanaus:))))
» Rašyti komentarą
» Komentarai