Kuršėnų vyniotinis
- Miltai, 125 gramai
- Cukrus, 125 gramai
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas, 200 gramų
- Varškė, 200 gramų
- Kondensuotas pienas, 200 gramų
- Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų.
Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps.
Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti.
Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto susukti ir palikti atvėst.
Kremui iki purumo išsukti sviestą. Plakant po truputį pilkti kondensuotą pieną, vanilinį cukrų. Sudėti pertrintą varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Ant išvynioto atvėsusio biskvito tepti kremą, vėl suvynioti ir palikti šaldytuve porai valandoms.
2014-09-27 21:00