Kuskusas su jūros kopūstais ir rūkyta antiena
- Antiena, Virta rūkyta filė, 250 gramų
- Kuskusas, 175 gramai
- Jūros kopūstai, konservuoti, 100 gramų
- Aliejus, alyvuogių, 10 lašų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Citrinos, 1 vienetas
- Pipirai, 1 žiupsnelis
Į nedidelį puodą supilti vandenį ir užvirti.
Į verdantį vandenį suberti kuskusą ir žiupsnelį druskos. Išmaišyti. Iš karto išjungti ugnį, uždengti puodą dangčiu ir palikti pastovėti 10 – 12 minučių, kol kuskuso kruopos bus paruoštos.
Tuomet nuimti dangtį, sumaišyti šakute ir palikti atvėsti.Į dubenį suberti atvėsusį kuskusą, konservuotus jūros kopūstus.
Apšlakstyti šlakeliu alyvuogių aliejaus, išspausti citrinų sultis, pagardinti žiupsniu druskos, pipirais.
Viską išmaišyti ir uždengus dubenį maistine plėvele palaikyti šaldytuve 1 - 2 valandas.Griežinėliais supjaustyti rūkytą antienos filė, suporcijuoti ir sudėti filė ant viršaus - jei tiekiate porcijomis, arba smulkiai susmulkintą, antienos filė suberti į dubenėlį su kuskusu ir viską gerai išmaišyti. Skanaus!