Kvietinės bandelės
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Mielės, 42 gramai
- Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Pasukos, 350 mililitrų
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kvietiniai miltai, rupūs, 200 gramų
- Kvietiniai miltai, rupūs, 500 gramų
- Kviečiai, daiginti, 100 gramų
- Aliejus
Gaminimo instrukcija:
Visus tešlos komponentus paruošti iš anksto, kad jie būtų kambario temperatūros. Mieles ištrinti su cukrumi, sudėti likusius produktus ir gerai išminkyti tešlą. Palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Tešla turėtų pakilti dvigubai.
Dar kartą greitai tešlą išminkyti ir padalinti į 6 dalis. Iš kiekvienos tešlos porcijos suformuoti po bandelę, dėti ant aliejumi išteptos skardos, kad dvigubai pakiltų.
Kiekvieną bandelę įpjauti (ne giliau kaip 2 cm) ir aptepti vandeniu. Kepti ant viduriniojo įkaitintos orkaitės įtvaro. Orkaitės apačioje būtina padėti indą su vandeniu.
Bandelės iškepusios, kai jų plutelė - gražios rusvos spalvos, o medinis pagaliukas, įsmeigtas ir ištauktas iš kepinio, yra sausas, neaplipęs tešla.
» Rašyti komentarą
» Komentarai