La Chocolate Brownie II
- Cukrus, 360 mililitrų
- Vanilinis cukrus, 4 arbatiniai šaukšteliai
- Sviestas, 250 gramų
- Šokoladas, (pieniškas/juodasis), 250 gramų
- Kava, arba kakava (be cukraus), 4 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Miltai, 360 mililitrų
- Kepimo milteliai, (nubraukti), 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska
- Sviestas, 100 gramų
- Šokoladas, 100 gramų
- Cukraus pudra, (galima ir mažiau) , 240 mililitrų
- Pienas, 2 valgomieji šaukštai
Ištirpinkite sviestą, šokoladą ir kakavą. Ataušinkite. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki kol pabals, o masė padvigubės. Sumaišykite kiaušinių plakinį su tirpintu šokoladu ir sviestu. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, įsijokite į šokolado mišinį.
Skardą patepkite sviestu ir įtieskite kepimo popierių. Supilkite tešlą(galima į tešlą dar įmesti keletą laužyto šokolado plytelių) ir išlyginkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temp. ir kepkite 40-45 minutes. Viršus turi būti suskeldėjęs, o įkišus medinį pagaliuką jis turi išlįsti sausas.
Kai pyragas iškeps, ir šiek tiek atvės, pasiimkite kažką panašaus į dantų krapštuką ir dar šiltą pyragą susmaigykite. Svarbu, kad būtų kuo daugiau skylučių, kad šokoladinis glaistas kuo geriau įsigertų. Taip pyragas įgaus ypač gera drėgmės ir sausumo balansą. :)
Taigi... glaistui ištirpinkite sviestą su šokoladu, įmaišykite kakavą, cukraus pudrą ir pieną. Jei masė gavosi per tiršta, įdėkite dar šaukštą pieno(kaip alternatyvą galima naudoti kokosų pieną ar kitą.).
Štai ir viskas! Šokoladinis šokoladinis "Brownie"! :)
Skanaus!