Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai
- Juodasis šokoladas, smulkinto, 200 gramų
- Miltai, 180 gramų
- Sviestas, kambario temperatūros, 110 gramų
- Rudasis cukrus, smulkaus, 75 mililitrai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Vanilės ekstraktas, arba vanilinio cukraus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kepimo soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, smulkios, 0.333333 arbatinio šaukštelio
100 g šokolado ištirpiname karšto vandens vonelėje, paliekame pravėsti.
Viename inde sumaišome miltus su soda ir druska.
Kitame inde išplakame kiaušinį su sviestu, cukrumi, vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Įmaišome ištirpdintą šokoladą į tešlą. Po to pamažu įmaišome miltus, maišome, kol gauname vientisą masę.
0 g šokolado gabalėlių įmaišome į tešlą. Dubenį su sausainių tešla uždengiame maistine plėvele, paliekame šaldytuve sustengti ~2 h.
Orkaitę įkaitiname iki 190 C. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių.
Sausainių formavimas – imame po 1 kupiną valgomą šaukštą tešlos, suformuojame rutuliuką, tada šiek suspaudžiame, išlyginame kraštus ir dedame ant kepimo popieriaus. Tarp sausainių paliekame ~3-4 cm atstumą, kad kepdami nesuliptų. Aš suformavau 5-5,5 cm pločio ir 1 cm storio 16 tešlos gabalėlių. Ant kiekvieno sausainio įspaudžiame po keletą šokolado gabalėlių.
Sausainius kepame 8-9 min. Ilgiau kepti nereikia, nebent norite labai traškių sausainių. Iškepę sausainiai bus labai minkšti, bet kai atvės – sustengs. Skanaus!!! Sausainius laikykite uždengtus, kambario temperatūroje.