Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai

Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai
Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodasis šokoladas, smulkinto, 200 gramų
  • Miltai, 180 gramų
  • Sviestas, kambario temperatūros, 110 gramų
  • Rudasis cukrus, smulkaus, 75 mililitrai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Vanilės ekstraktas, arba vanilinio cukraus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, smulkios, 0.333333 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. 100 g šokolado ištirpiname karšto vandens vonelėje, paliekame pravėsti.

  2. Viename inde sumaišome miltus su soda ir druska.

  3. Kitame inde išplakame kiaušinį su sviestu, cukrumi, vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Įmaišome ištirpdintą šokoladą į tešlą. Po to pamažu įmaišome miltus, maišome, kol gauname vientisą masę.

  4. 0 g šokolado gabalėlių įmaišome į tešlą. Dubenį su sausainių tešla uždengiame maistine plėvele, paliekame šaldytuve sustengti ~2 h.

  5. Orkaitę įkaitiname iki 190 C. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių.

  6. Sausainių formavimas – imame po 1 kupiną valgomą šaukštą tešlos, suformuojame rutuliuką, tada šiek suspaudžiame, išlyginame kraštus ir dedame ant kepimo popieriaus. Tarp sausainių paliekame ~3-4 cm atstumą, kad kepdami nesuliptų. Aš suformavau 5-5,5 cm pločio ir 1 cm storio 16 tešlos gabalėlių. Ant kiekvieno sausainio įspaudžiame po keletą šokolado gabalėlių.

  7. Sausainius kepame 8-9 min. Ilgiau kepti nereikia, nebent norite labai traškių sausainių. Iškepę sausainiai bus labai minkšti, bet kai atvės – sustengs. Skanaus!!! Sausainius laikykite uždengtus, kambario temperatūroje.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą
» Komentarai