Larisos kalėdinis pyragaitis

Larisos kalėdinis pyragaitis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Druska
  • Kepimo milteliai, 5 gramai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Sviestas, 250 gramų
  • Razinos, 50 gramų
  • Žemės riešutai, 50 gramų
  • Citrinos, sutarkuota žievelė, 1 arbatinis šaukštelis
  • Apelsinai, sutarkuota žievelė, 1 arbatinis šaukštelis
  • Romas, 50 mililitrų
  • Migdolai, aliejus, 50 gramų
  • Vanilė, 5 lašai
  • Mielės, 40 gramų
  • Cukrus, 50 gramų
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:

Sumaišykite razinas su žemės riešutais, žievelėmis, migdolų aliejumi, vanilės lašais ir užpilkite viską romu. Palikite per naktį. Galima įdėti ir kitų mėgstamų džiovintų vaisių: ananasų, abrikosų ir t.t.
Išmaišykite mieles su cukrumi ir šiltu pienu. Suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius.
Išmaišykite tešlą ir palikite, kad pakiltų 1 valandai.
Po to į tešlą įmaišykite anksčiau paruoštą vaisių ir riešutų mišinį. Galima įmaišyti ir marcipanų masės, priduos puikų skonį (50g).
Tešlą sudėkite į kepimo formą ir palikite, kad pakiltų dar 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 1 valandą.
Kai pyragas iškeps, apibarstykite cukraus pudra.

» Rašyti komentarą