Larisos kalėdinis pyragaitis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Druska
- Kepimo milteliai, 5 gramai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Sviestas, 250 gramų
- Razinos, 50 gramų
- Žemės riešutai, 50 gramų
- Citrinos, sutarkuota žievelė, 1 arbatinis šaukštelis
- Apelsinai, sutarkuota žievelė, 1 arbatinis šaukštelis
- Romas, 50 mililitrų
- Migdolai, aliejus, 50 gramų
- Vanilė, 5 lašai
- Mielės, 40 gramų
- Cukrus, 50 gramų
- Pienas, 100 mililitrų
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:
Sumaišykite razinas su žemės riešutais, žievelėmis, migdolų aliejumi, vanilės lašais ir užpilkite viską romu. Palikite per naktį. Galima įdėti ir kitų mėgstamų džiovintų vaisių: ananasų, abrikosų ir t.t.
Išmaišykite mieles su cukrumi ir šiltu pienu. Suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius.
Išmaišykite tešlą ir palikite, kad pakiltų 1 valandai.
Po to į tešlą įmaišykite anksčiau paruoštą vaisių ir riešutų mišinį. Galima įmaišyti ir marcipanų masės, priduos puikų skonį (50g).
Tešlą sudėkite į kepimo formą ir palikite, kad pakiltų dar 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 1 valandą.
Kai pyragas iškeps, apibarstykite cukraus pudra.
» Rašyti komentarą
» Komentarai