Lašišiniai putėsiai
- Lašiša, iš skardinės, 450 gramų
- Želatina, 0.5 valgomojo šaukšto
- Grietinėlė, 35%, tiršta, 1 stiklinė
- Majonezas, 0.5 stiklinės
- Krapai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Paprika, žalia, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Juodieji pipirai, malti, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Aliejus
- Ridikėliai, 8 vienetai
- Paprika, žalia, 1 vienetas
- Citrinos, 1 vienetas
Į mažą dubenėlį įpilti 1/4 puoduko vandens. Supilti želatiną. Kai želatina išbrinks, užpilti 1/2 puoduko karšto vandens ir išmaišyti. Atvėsinti ir padėti į šaldytuvą.
Nuo lašišos nusunkti skystį, susmulkinti, jei bus kaulų, išimti. Į didesnį dubenį sudėti lašišą, majonezą, krapus, druską, papriką ir želatiną. Elektriniu maišytuvu maišyti vidutiniu greičiu, kol masė bus vienalytė. Dubenėlyje išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į lašišos masę.
Žuvies formą (ar kitokią) ištepti aliejumi. Formos dydis turėtų būti apie 375 ml talpos.
Paruoštą masę supilti į formą.
Ridikėlius perpjauti pusiau. Supjaustyti labai plonais griežinėliais ir susmaigstyti į putėsius taip, kad atrodytų lyg žvynų imitacija.
Supjaustytus paprikų šiaudelius panaudoti žuvies galvai apipavidalinti.
Vietoje ridikėlių galima naudoti mažus agurkėlius.
Ploni citrinos griežinėliai tiks vietoj pelekų.
Šis skanus patiekalas tinka užkandžiams su skrudinta balta duona.