Lašišos faršo ir grikių kotletukai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Lašišų faršas , 500 gramų
- Grikiai, 200 gramų
- Žuvies sultinys, 150 mililitrų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Sviestas, 20 gramų
- Grikių miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Žuvies prieskoniai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Grikius užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti. Į žuvies faršą sudėti išbrinkusius grikius, įberti žuvies prieskonių, įmušti kiaušinį, suberti miltus ir, pagal poreikį įpylus sultinio, kad masė nebūtų kieta, gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir šaukštu dėti ant jo paruoštą masę mažomis porcijomis - kotletukų formos. Turėtų būti apie 16 - 18 kotletukų. Kepti iki 220 C laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Padažas: ant sviesto pakepinti supjaustą svogūną, po to dėti miltus, viską praskiesti sultiniu ir pavirinami ant silpnos ugnies 3 – 5 minutes. Sudėjus grietinę, dar pavirinti 5 minutes.
Kotletukus patiekti su karštomis bulvėmis. Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai