Lašišos galvyčių sriubytė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Lašiša, galvos, 2 vienetai
- Bulvės, 3 vienetai
- Morkos, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Lauro lapai, lapai, 2 vienetai
- Druska
- Juodieji pipirai, malti
Gaminimo instrukcija:
Verdant lašišos galvas, geriau jas įvynioti į švarią, nenaudotą marlę - taip į sriubą nepateks jokių "šiukšlyčių", atplaišėlių. Kad neišsivyniotų beverdant, marlę kaip nors užriškite, arba apvyniokite siūlu.
Į 3 litrų valdens puodą dėkite virti galvas. Pavirkite 15 min ir dėkite kubeliais supjaustytas bulves bei skritulėliais supjaustytą morką. Viskam užvirus, į puodą meskite susmulkintą svogūno galvą, o galiausiai - lauro lapelius bei likusius prieskonius.
Sriubytė verdama tol, kol suminkštėja visi ingredientai. Pabaigoje marlėje įvyniotos galvos išimamos ir išmetamos.
Labai tinka įpilti grietinėlės.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-09-07 13:44