Lašišų arba upėtakių filė kepsnys su duonos plutele
- Juodieji pipirai
- Prieskoniai, citrinpipiriai
- Grietinėlė, 35%, 400 gramų
- Alyvuogių aliejus, 50 gramų
- Sviestas, 30 gramų
- Citrinos, žievelė, 1 vienetas
- Krapai
- Daržovės
- Druska
- Lašiša, arba upėtakių filė, 4 vienetai
- Duona, juoda, 4 riekės
- Špinatai, 30 gramų
Lašišų filė kepsnius ištrinti citrinpipiriais ir patepti alyvuogių aliejumi, palikti pastovėti. Tuo metu orkaitėje išdžiovinti juodos duonos riekes ir jas sutarkuoti - padaryti džiūvesėlius. Juodos duonos džiūvesėlius sumaišyti su tarkuota citrinos žieve, smulkintais krapais (gali būti džiovinti) ir sviestu. Viską gerai išminkyti ir suformuoti 4 "kotletukus", uždėti ant pamarinuotos lašišų filė ir baigti formuoti pagal žuvies formą. Žuvį sudėti į aliejumi pateptą skardą ir pašauti į orkaitę. Kepti +180 laipsnių orkaitėje maždaug 7 - 10 minučių. Tuo metu paruošti padažą ir daržoves. Daržoves paruošti garuose. Grietinėlę užkaitinti, sudėti špinatus, sudėti prieskonius ir pakaitinti maždaug 3 minutes.
Iškepusią žuvį dėti į lėkštės vidurį, iš šonų sudėti garintas daržoves ir viską užpilti padažu. Skanaus ;)