Lašišų arba upėtakių filė kepsnys su duonos plutele

Lašišų arba upėtakių filė kepsnys su duonos plutele
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai
  • Prieskoniai, citrinpipiriai
  • Grietinėlė, 35%, 400 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 50 gramų
  • Sviestas, 30 gramų
  • Citrinos, žievelė, 1 vienetas
  • Krapai
  • Daržovės
  • Druska
  • Lašiša, arba upėtakių filė, 4 vienetai
  • Duona, juoda, 4 riekės
  • Špinatai, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:

Lašišų filė kepsnius ištrinti citrinpipiriais ir patepti alyvuogių aliejumi, palikti pastovėti. Tuo metu orkaitėje išdžiovinti juodos duonos riekes ir jas sutarkuoti - padaryti džiūvesėlius. Juodos duonos džiūvesėlius sumaišyti su tarkuota citrinos žieve, smulkintais krapais (gali būti džiovinti) ir sviestu. Viską gerai išminkyti ir suformuoti 4 "kotletukus", uždėti ant pamarinuotos lašišų filė ir baigti formuoti pagal žuvies formą. Žuvį sudėti į aliejumi pateptą skardą ir pašauti į orkaitę. Kepti +180 laipsnių orkaitėje maždaug 7 - 10 minučių. Tuo metu paruošti padažą ir daržoves. Daržoves paruošti garuose. Grietinėlę užkaitinti, sudėti špinatus, sudėti prieskonius ir pakaitinti maždaug 3 minutes.
Iškepusią žuvį dėti į lėkštės vidurį, iš šonų sudėti garintas daržoves ir viską užpilti padažu. Skanaus ;)

» Rašyti komentarą
» Komentarai