Lauko apkepas su dešra
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Bulvės, 1 kilogramas
- Paprika, 3 vienetai
- Aliejus
- Rozmarinas
- Kmynai
- Mairūnas
- Česnakas, trintas
- Svogūnai, 4 vienetai
- Pievagrybiai, 150 gramų
- Morkos, 3 vienetai
- Pomidorai, 4 vienetai
- Sūris, fermentinis, 150 gramų
- Dešra, 300 gramų
- Druska
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Bulves ir morkas apvirti pasūdytame vandenyje (jos turi suminkštėti, bet išlikti gan kietos). Tada atskirai bulves ir morkas supjaustyti stambiais griežinėliais. Paprikas ir svogūnus taip pat gan stambiai supjaustyti. Dešrą supjaustyti griežinėliais ar juostelėmis.
Griliui skirtas aliuminio formeles patepti aliejumi, o ant dugno berti prieskonių (negailėti). Tada į kiekvieną formą dėti sluoksnį bulvių su morkomis, svogūnų, paprikų, dešros, supjaustytų stambiai pievagrybių, pomidoro griežinėlių, o ant jų dėti trinto česnako. Ant viršaus vėl dėti bulvių griežinėlius.
Paruoštus apkepėlius kepti lauko krosnyje apie 10 - 15 min., o prieš baigiant kepti ant viršaus užberti tarkuoto fermentinio sūrio.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai