Lazanija
- Kiaulienos faršas, ar jautienos, 500 gramų
- Morkos, 2 vienetai
- Pievagrybiai, 250 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Lakštiniai makaronai, lakštai
- Sūris, fermentinis, 250 gramų
Įpylus aliejaus, keptuvėje apkepinamas faršas, apkepus sudedamos tarkuotos morkos ir troškinama, kol morkos iškepa, sudedami pjaustyti pievagrybiai, troškinama, kol paminkštės pievagrybiai. Baigus troškinti turi likti nedaug skysčio.
Gaminamas keptuvėje dar vienas padažas, ištirpinamas keptuvėje sviestas, ištirpus dedami miltai, gaunasi tiršta masė, supilamas pienas ir užvirinama.
Į kepimo indą ar skardą sloksniuojama, pilama truputėlį balto padažo, kad nepriliptų prie dugno apatiniai lakštai ir būtų lengviau iškepus išimti. Po to dedama sluoksnis lazanijos lakštų, padažas su mėsa, barstoma tarkuoto fermentinio sūrio, pilama balto padažo. Po to vėl lazanijos lakštai, mėsos padažas, sūris, baltas padažas. Įprastai užtenka 3 tokių sluoksnių. Viršutinis sluoksnis turi būti balto padažo. Kepama orkaitėje 200C 25-30 min.
2010-10-31 19:47
2010-10-31 19:17
2010-10-28 14:07
2010-10-28 14:05
2012-01-08 22:28