Lazanija su baziliku
- Sėlenos, baziliko pastai, geriausiai tinka pinijos sėklos, 40 gramų
- Baltieji pipirai, bešamelio padažui, malti
- Muskatas, bešamelio padažui, tarkuotas
- Pomidorai, 2 vienetai
- Lakštiniai makaronai, lakštai, 12 vienetų
- Parmezano sūris, baziliko pastai, 50 gramų
- Kvietiniai miltai, bešamelio padažui, 50 gramų
- Pienas, bešamelio padažui, 750 mililitrų
- Druska, baziliko pastai
- Bazilikas, baziliko pastai, 100 gramų
- Česnakas, baziliko pastai, 3 skiltelės
- Sėlenos, baziliko pastai, geriausiai tinka pinijos sėklos, 50 gramų
- Druska, baziliko pastai
- Parmezano sūris, baziliko pastai, 40 gramų
- Alyvuogių aliejus, baziliko pastai, šalto spaudimo, 100 mililitrų
- Sviestas, bešamelio padažui, 60 gramų
Ruošiant pastą, baziliką nuplauti, nusausinti, nuo kotelių nuskabyti lapelius.
Nulupti česnaką ir kartu su pinijos sėklomis sugrūsti grūstuvėje.
Maišant porcijomis sudėti tarkuotą sūrį bei supilti alyvuogių aliejų arba viską sumaišyti ir susmulkinti mikseryje (taip, žinoma, daug paprasčiau).
Bašamelio padažui puode įkaitinti sviestą, įberti miltus ir pakaitinti, kad pasidarytų aukso geltonumo.
Atskirai užvirinti pieną: visą laiką plakant supilti pieną į sviesto ir miltų mišinį. 8–10 min. virti ant vidutinės ugnies. Nuimti nuo viryklės, įmaišyti baziliko pastą, pasūdyti, paskaninti pipirais ir muskato riešutais.
Pomidorus nuplauti ir supjaustyti plonyčiais griežinėliais.
Sviestu ištepti ugniai atsparią (geriau stačiakampę 24x34 cm dydžio) apkepo formą.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Į formą įpilti truputį padažo (tiek, kad aplietume visą formos dugną).
Formą iškloti lazanijos lapais, vėl užpilti padažo.
Uždėti pomidorų griežinėlių, ant viršaus vėl lazanijos lapų, padažo ir pomidorų (kol visus sunaudosite).
Apibarstykite Parmezano sūriu ir pinijos sėklomis.
Kepti reikia apie 35 minutes.
Skanu tiek karštas, tiek šaltas. :)
2017-06-23 18:08