Lazanija su Bolonijos padažu
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 60 gramų
- Česnakas, 2 skiltelės
- Jautiena, malta, 500 gramų
- Knorr FIX ruošinys spagečiams „Bolognese“, 1 pakelis
- Sūris, geltonas, tarkuotas, 150 gramų
- Vynas, raudonas, 150 mililitrų
- Bazilikas, 1 arbatinis šaukštelis
- Pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas
- Džiovintas raudonėlis, 1 arbatinis šaukštelis
- Pienas, 500 mililitrų
- Makaronai, lazanijos, 1 pakelis
Nedideliais kubeliais supjaustykite svogūną ir česnaką bei pakepkite juos įkaitintame alyvuogių aliejuje. Kai iškeps, pridėkite maltos mėsos ir nuolat maišydami kepkite.
Iškepę mėsą, supilkite vyną ir palaukite, kol jis išgaruos.
Sumaišykite „Knorr FIX spagečiai Bolognese“ su 400 ml vandens ir supilkite mišinį ant mėsos. Pridėkite pomidorų pastos, raudonėlio ir baziliko. Ant lėtos ugniesi virkite padažą maždaug 20 minučių, kol mėsa suminkštės, o padažas sutirštės.
Paruoškite bešamelio padažą. Ištirpinkite sviestą prikaistuvyje ir supilkite miltus. Maišykite, kol miltai susimaišys su riebalais.
Supilkite pieną ir stipriai maišykite, kad nesusidarytų gniutulai. Užvirinkite padažą ir įdėkite žiupsnelį druskos. Pabaigoje į karštą padažą sudėkite tarkuotą sūrį. Maišykite, kol sūris ištirps.
Sudrėkinkite karščiui atsparaus indo dugną bešamelio padažu ir sudėkite žalius makaronus.
Makaronus sutepkite bešamelio padažu. Tada padėkite sluoksnį mėsos su padažu, antrą sluoksnį makaronų ir bešamelio padažą. Kartokite šiuos veiksmus iki pasibaigs mėsa. Uždenkite paskutinį sluoksnį makaronais ir ant viršaus supilkite likusį bešamelio padažą. Pabaigoje pabarstykite sūriu ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.