Lazanija su jautiena
- Lazanija, (lakštai), 500 gramų
- Sūris, 300 gramų
- Mėsa, malta, 500 gramų
- Svogūnai, 3 galvos
- Česnakas, 3 skiltelės
- Pomidorų padažas, 7 valgomieji šaukštai
- Vynas, baltas, 150 mililitrų
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Pienas, 700 mililitrų
- Prieskoniai, žolelės
- Druska
- Pipirai
- Muskatas, 1 arbatinis šaukštelis
Paruoškite mėsos faršo padažą. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą svogūną, gabalėliais pjaustytą morką, išspauskite česnaką, trumpai pakepinkite.
Kai daržovės suminkštės, sudėkite faršą, uždenkite dangčiu ir patroškinkite.Stiklinėje sumaišykite 150 ml baltojo vyno, 100 ml vandens ir pomidorų padažą. Supilkite mišinį į keptuvę. Pagardinkite padažą prieskoninėmis žolelėmis ir pipirais, pasūdykite. Nebedenkite dangčio, kad nugaruotų skysčio perteklius. Kepkite apie 20 min., kol padažas sutirštės.
Kitoje keptuvėje paruoškite bešamelio padažą. Trumpai pakepinkite miltus, įmaišykite sviestą, pamažu supilkite pieną, maišydama kaitinkite, kol padažas ims tirštėti, suberkite tarkuotą sūrį, pasūdykite, pagardinkite muskatu.
Lazaniją kepkite stikliniame arba keraminiame inde. Jo dugną patepkite sūrio padažu, dėkite sluoksnį lazanijos lakštų, ant viršaus – sluoksnį mėsos faršo padažo, tada vėl sluoksnį lakštinių ir sluoksnį sūrio padažo. Toliau sluoksniuokite, kol indas bus beveik pilnas. Viršuje turi būti sūrio padažo sluoksnis. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto parmezano.
Kepkite 220°C temperatūroje apie 40 minučių. Prieš patiekdama leiskite pastovėti bent 10 min. Skanaus.