Lazanija su jautiena
- Lazanija, lakštai, 500 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- Salierai, šaknys, 100 gramų
- Jautiena, faršas, 500 gramų
- Česnakas, 3 skiltelės
- Svogūnai, 1 galva
- Pomidorai, 3 vienetai
- Padažas, BEŠAMELIO, 1 stiklinė
- Druska
- Sūris, DŽIUGAS, 100 gramų
- Pipirai
Lazanijos lakštus išvirkite. Pagaminkite įdarą: lydytame svieste apkepant faršą, tarkuotą saliero šaknį, supjaustytą morką ir susmulkintą česnaką. Įpilkite raudono vyno, įberkite druskos ir pipirų. Nuolat maišydami sudėkite pomidorus.
Margarinu patepkite kepimo skardos dugną ir kraštus. Sluoksniais dėkite: įdarą, bešamelio padažą, virtus lazanijos lakštus ir t.t. Apiberkite "Džiugas" sūriu ir nedideliais sviesto gabalėliais. Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.Bešamel padažas:
2 valg. šaukštų sviesto
1 valg. šaukštų miltų
250 ml pieno arba grietinėlės
0,5 arb. šaukštelio muskato riešuto
Druskos, pipirų
Ant silpnos ugnies ištirpinamas sviestas, suberiami miltai ir pakepinami iki auksinės spalvos. Plona srovele pilamas pienas arba grietinėlė ir pastoviai maišant kaitinama, kol bešamelio padažas sutirštėja. Įberiama druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto ir išmaišoma. Padažas turi būti vientisas, kremo konsistencijos.