Lazanija su lašiša

Lazanija su lašiša
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, kvietiniai, 40 gramų
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Lakštiniai makaronai, lakštai, 12 vienetų
  • Pomidorai, 4 vienetai
  • Lašiša, filė, 800 gramų
  • Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
  • Petražolės, 50 gramų
  • Sūris, brinzos, 300 gramų
  • Sviestas, 40 gramų
  • Vynas, baltas, 250 mililitrų
  • Sultinys, 500 mililitrų
  • Grietinė, 200 gramų
  • Muskatas, tarkuotas
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Cukinijas ir baklažanus supjaustyti griežinėliais, apibarstyti druska ir palikti 10 min., paskui pakepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Padažui susmulkintus svogūnus pakepinti 40 g sviesto, suberti ir paskrudinti miltus, o paskui įmaišyti vyną, sultinį, grietinę, pagardinti prieskoniais.

Kepimo formą ištepti sviestu. Įpilti nedaug padažo ir įkloti 4 lazanijos lakštus, juos aptepti padažu. Ant jų dėti sluoksnį baklažanų, apibarstyti 1/3 sūrio, žalumynais, dėti sluoksnį žuvies, cukinijų ir griežinėliais supjaustytų pomidorų, vėl palaistyti padažu, uždėti 4 lazanijos lakštus ir sluoksniuoti iš naujo. Paskutinis sluoksnis – keturi lazanijos lakštai, ant kurių supilti likusį padažą, apibarstyti sūriu ir žalumynais. Lazaniją kepti 30 min. 220°C orkaitėje. Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai