Lazanija su lašiša
- Miltai, kvietiniai, 40 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Lakštiniai makaronai, lakštai, 12 vienetų
- Pomidorai, 4 vienetai
- Lašiša, filė, 800 gramų
- Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Petražolės, 50 gramų
- Sūris, brinzos, 300 gramų
- Sviestas, 40 gramų
- Vynas, baltas, 250 mililitrų
- Sultinys, 500 mililitrų
- Grietinė, 200 gramų
- Muskatas, tarkuotas
- Druska
Cukinijas ir baklažanus supjaustyti griežinėliais, apibarstyti druska ir palikti 10 min., paskui pakepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Padažui susmulkintus svogūnus pakepinti 40 g sviesto, suberti ir paskrudinti miltus, o paskui įmaišyti vyną, sultinį, grietinę, pagardinti prieskoniais.
Kepimo formą ištepti sviestu. Įpilti nedaug padažo ir įkloti 4 lazanijos lakštus, juos aptepti padažu. Ant jų dėti sluoksnį baklažanų, apibarstyti 1/3 sūrio, žalumynais, dėti sluoksnį žuvies, cukinijų ir griežinėliais supjaustytų pomidorų, vėl palaistyti padažu, uždėti 4 lazanijos lakštus ir sluoksniuoti iš naujo. Paskutinis sluoksnis – keturi lazanijos lakštai, ant kurių supilti likusį padažą, apibarstyti sūriu ir žalumynais. Lazaniją kepti 30 min. 220°C orkaitėje. Skanaus!