Lazanija su veršiena
- Veršienos faršas, 800 gramų
- Sūris, fermentinis, 300 gramų
- Sūris, lazdelės, 8 vienetai
- Mocarela sūris, 100 gramų
- Makaronai, lakštiniai, 250 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Česnakas, 4 skiltelės
- Pievagrybiai, 10 vienetų
- Aliejus
- Druska
- Kvapieji pipirai
- Čiobreliai
- Petražolės
- Pomidorų pasta, 2 valgomieji šaukštai
- Pomidorai, tyrė, 1 litras
- Pienas, 1 litras
- Sviestas, 100 gramų
- Kvietiniai miltai, 100 gramų
Pieno padažas. Užvirkite pieną, įdėkite druskos, pipirų. Puode arba keptuvėje išlydykite sviestą ir sumaišykite su miltais. Sviesto ir miltų mišinį dėkite į kaitinamą pieną ir maišykite, kol sutirštės.
Mėsos padažas. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus. Apkepinkite aliejuje su čiobreliais ir pjaustytais pievagrybiais, kol pagels. Dėkite maltą mėsą ir viską kartu kepkite puode, kol išgaruos skystis ir mėsa taps sausa. Tuomet pilkite pomidorų tyrę, dėkite pomidorų pastos, druskos, pipirų ir virkite, kol nugaruos šiek tiek skysčio.
Paruošimas. Į gilią kepimo formą dėkite sluoksnius tokia tvarka: pieno padažas, makaronai, mėsos makaronai, pieno padažas, sūrio lazdelės ir petražolės, makaronai, mėsos padažas, makaronai, pieno padažas, tarkuotas sūris.
Įkaitinkite orkaitę iki 160° arba 170° karščio ir dėkite kepti. Kepkite apie valandą, kol apskrus. Iškepus valgykite iškarto, bet galima palikti gabalėlį ir kitai dienai.
Makaronų patiekalas paruoštas!