Lazaninis makaronų apkepas

Lazaninis makaronų apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaulienos faršas, 300 gramų
  • Svogūnai, 0.5 vieneto
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Pomidorų pasta, 2 valgomieji šaukštai
  • Pomidorai, konservuoti, pjaustyti, 3 valgomieji šaukštai
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 150 mililitrų
  • Makaronai, 6 vienetai
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
  • Sūris, parmezano, tarkuotas, 40 gramų
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Džiovintas raudonėlis
  • Bazilikas
  • Paprika
  • Petražolės
  • Prieskoniai
Gaminimo instrukcija:

Aliejuje apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką ir mėsą iki tol, kol ji nebebus žalia. Dedame pomidorų piurė ir pomidorų gabalėlius. Pgal skonį pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos bei oregano prieskoniais, petražolėmis, užpilame vandenį ir viską gerai išmaišome. Masė turi išeiti ne perdaug netiršta- jei reikia įpilkite daugiau vandens. Taip ant silpnos ugnies paliekame troškintis apie 2 minutes.

Į gilesnį indą pilame truputį šios pasiruoštos masės ir uždedame išvirtus makaronus . Vėl dedame masę, o ant jos lmakaronus. Ant viršutinių lakštų, sudedame likusią iš faršo paruoštą masę, ant jos tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome sūriu.

Dedame jau į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 C temperatūroje, kol sūris gražiai apskrus.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
***
2015-02-04 17:11
Na, cia lakstai, is kazkur tai, atsiranda tik pabaigoje. Tai, ar lazanija cia, ar vis delto lazaninis makaronu apkepas..? Va, kaip gerai, tik 6 vienetu makaronu tereikia!!! )
Argi taip sunku yra parasyti teisinga ir tvarkinga recepta? Daugumoje receptu turi susigaudyti ir issitaisyti klaidas pats, nes rasomos nesamones.
Ieva
2014-04-11 06:38
o kur besamelio padazas? Ne lakstu nereikia virti,bent as neverdu,jiems uztenka dregmes nuo mesos,ir padazo kuri dedu tarp sluoksniu.