Lazaninis makaronų apkepas
- Kiaulienos faršas, 300 gramų
- Svogūnai, 0.5 vieneto
- Česnakas, 1 skiltelė
- Pomidorų pasta, 2 valgomieji šaukštai
- Pomidorai, konservuoti, pjaustyti, 3 valgomieji šaukštai
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 150 mililitrų
- Makaronai, 6 vienetai
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Sūris, parmezano, tarkuotas, 40 gramų
- Druska
- Juodieji pipirai
- Džiovintas raudonėlis
- Bazilikas
- Paprika
- Petražolės
- Prieskoniai
Aliejuje apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką ir mėsą iki tol, kol ji nebebus žalia. Dedame pomidorų piurė ir pomidorų gabalėlius. Pgal skonį pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos bei oregano prieskoniais, petražolėmis, užpilame vandenį ir viską gerai išmaišome. Masė turi išeiti ne perdaug netiršta- jei reikia įpilkite daugiau vandens. Taip ant silpnos ugnies paliekame troškintis apie 2 minutes.
Į gilesnį indą pilame truputį šios pasiruoštos masės ir uždedame išvirtus makaronus . Vėl dedame masę, o ant jos lmakaronus. Ant viršutinių lakštų, sudedame likusią iš faršo paruoštą masę, ant jos tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome sūriu.
Dedame jau į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 C temperatūroje, kol sūris gražiai apskrus.
2014-04-11 06:38
2015-02-04 17:11
Argi taip sunku yra parasyti teisinga ir tvarkinga recepta? Daugumoje receptu turi susigaudyti ir issitaisyti klaidas pats, nes rasomos nesamones.