Lazankės su spirgučiais
Lazankės su spirgais ir svogūnais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Miltai, 500 gramų
- Vanduo, 200 mililitrų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Obelių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiauliena, šoninė, 250 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Sumaišome miltus su druska ir vandeniu ir išminkome. Tešla neturi lipti prie rankų.
Iškočiojame plonai, supjaustome rombais, dedame į verdantį vandenį.
Kol verda, į keptuvę įpilame šlakelį "Obelių" rapsų aliejaus, pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Kai pagelsta, juos išimame iš keptuvės, pakepinam smulkiai supjaustytą šoninę. Kai iškepa, sumaišom su svogūnais.
Išvirtas lazankes dedame į lėkštę, užpilame svogūnų ir šoninės padažu.
Skanaus!
Šaltinis: receptas paimtas iš dr. Rimvydo Laužiko knygos "Istorinė Lietuvos virtuvė. Maistas ir gėrimai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“. Lazankės Lietuvoje valgomos nuo Bonos Sforcos laikų.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2016-07-26 19:19
ismokti rasyti 3 klaidos vienam sakiny, zmogau
2014-10-24 11:11
Ka darit jaigu pas mane geresnis alejus ?
2016-10-18 14:41