Lazankės su spirgučiais

Lazankės su spirgučiais
Lazankės su spirgais ir svogūnais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 500 gramų
  • Vanduo, 200 mililitrų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Obelių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiauliena, šoninė, 250 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišome miltus su druska ir vandeniu ir išminkome. Tešla neturi lipti prie rankų.

  2. Iškočiojame plonai, supjaustome rombais, dedame į verdantį vandenį.

  3. Kol verda, į keptuvę įpilame šlakelį "Obelių" rapsų aliejaus, pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Kai pagelsta, juos išimame iš keptuvės, pakepinam smulkiai supjaustytą šoninę. Kai iškepa, sumaišom su svogūnais.

  4. Išvirtas lazankes dedame į lėkštę, užpilame svogūnų ir šoninės padažu.


    Skanaus!


    Šaltinis: receptas paimtas iš dr. Rimvydo Laužiko knygos "Istorinė Lietuvos virtuvė. Maistas ir gėrimai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“. Lazankės Lietuvoje valgomos nuo Bonos Sforcos laikų.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Julius
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Zoska
2016-10-18 14:41
Netrinkit lazankių
valdui
2016-07-26 19:19
ismokti rasyti 3 klaidos vienam sakiny, zmogau
Valdas
2014-10-24 11:11
Ka darit jaigu pas mane geresnis alejus ?