Ledai ant pagaliuko
- Dansukker cukrus Farinas, 125 gabalai
- Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
- Kakava, milteliai, 2 valgomieji šaukštai
- Pienas, 3 % riebumo, 600 mililitrų
- Grietinėlė, 35%, plakamoji, 250 mililitrų
- Šokoladas, juodasis, 100 gramų
- Šokoladas, tirpintas, 100 gramų
- Pabarstukai
- Braškės, 300 gramų
- Vanduo, 200 mililitrų
- Cukrus, 90 gramų
- Imbieras, 2 cm dydžio gabaliukai, 2 vienetai
- Citrinos, sultys ir žievelė, 1 vienetas
- Mėta, šviežios, kapotops, 1 sauja
- Vanduo, 100 mililitrų
- Cukrus, 90 gramų
- Kalendra, smulkintos sėklos, 1 žiupsnelis
- Druska, košerinė, 1 žiupsnelis
- Kiviai, 6 vienetai
- Braškės, 100 gramų
Šokoladiniai ledai.
Išplakite cukrų „Farinas“, kiaušinių trynius ir kakavos miltelius iki purios masės.
Užvirinkite pieną ir grietinėlę. Lėtai maišydami, atsargiai supilkite kiaušinių mišinį ir toliau virkite ne aukštesnėje nei 85 °C temperatūroje.
Nukelkite nuo viryklės ir į gautą masę berkite stambiai pjaustytą šokoladą. Viską maišykite, kol šokoladas ištirps. Gautą masę atvėsinkite šalto vandens vonelėje ir bent valandą (geriausia visą naktį) palaikykite šaldytuve. Tada masę supilkite į ledų formeles ir dėkite į šaldiklį. Palaikykite bent 3 val. Jei norite, ledus galite pamirkyti šokolade ir apibarstyti pabarstukais.Braškių ir mėtų ledai.
Nuplaukite ir stambiais gabaliukais supjaustykite braškes. Užvirinkite vandenį su cukrumi. Dėkite imbierą ir citrinos žievelę. Pilkite citrinos sultis. Sudėkite ¾ braškių ir 5 min. pavirkite. Tada braškes supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite į šalį. Gautas braškių sultis virkite dar 10 min. Į išvirtas braškes dėkite mėtas ir viską sumaišykite su sultimis bei likusiomis nepanaudotomis braškėmis. Gautą masę supilkite į ledų formeles ir palikite šaldiklyje bent 3 val.Kivių ir braškių skonio ledai.
Nuplaukite ir stambiais gabaliukais supjaustykite braškes. Užvirinkite vandenį su cukrumi. Dėkite imbierą ir citrinos žievelę. Pilkite citrinos sultis. Sudėkite ¾ braškių ir 5 min. pavirkite. Tada braškes supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite į šalį. Gautas braškių sultis virkite dar 10 min. Į išvirtas braškes dėkite mėtas ir viską sumaišykite su sultimis bei likusiomis nepanaudotomis braškėmis. Gautą masę supilkite į ledų formeles ir palikite šaldiklyje bent 3 val.
2016-09-10 19:51
2016-09-10 19:50
2017-04-21 19:56