Ledų tortas
- Vaniliniai ledai, 1 kilogramas
- Saldainiai, laužyti, 1 stiklinė
- Šokoladiniai ledai, sumaišytų su šokolado plytelėmis, 400
- Sviestas, 4 valgomieji šaukštai
- Sausainiai, trupinti, 20 vienetų
- Šokoladas, tirpintas, 1 stiklinė
- Karamelė, 3 valgomieji šaukštai
Ledus palikti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
Apvalią formą ar puodą iškloti plėvele. Lydytą sviestą sumaišyti su sausainių trupiniais. Iškloti paruošto indo dugną ir paslėgti. Padėkite į šaldiklį.
Dėti šokoladinių ledų (sumaišytų su šokolado plytelėmis) sluoksnį, gerai suslėgti, aplieti tirpintu šokoladu, išlyginti sluoksnį ir padėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Tada dėti sluoksnį vanilinių ledų ir paslėgti, padėti vėl į šaldiklį. Vėl dėti šokoladinių ledų, paslėgti, aplieti šokoladu ir vėl dėti į kamerą. Išėmus, dėti paskutinį vanilinių ledų sluoksnį ir padėti 2 - 3 vanaldoms į šaldiklį.
Išimti tortą, palaikyti jį 10 - 15 minučių kambario temperatūroje. Tada skleisti sluoksnį sutrupintų saldainių, išlyginti paviršių, lieti karamelės ir šokolado, vėl padėti tortą į šaldiklį kelioms valandoms sustingti.
Skanaus!