Lenkiškai pagamintas karpis

Lenkiškai pagamintas karpis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Karpis, 1 vienetas
  • Actas, 2 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Morkos, 2 vienetai
  • Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
  • Petražolės, 1 vienetas
  • Salierai
  • Citrinos, žievelė, 1 vienetas
  • Juodieji pipirai, 3 vienetai
  • Gvazdikėliai, 2 vienetai
  • Alus, tamsus, 0.5 litro
  • Razinos, 30 gramų
  • Migdolai, 30 gramų
  • Džiūvėsėliai, 50 gramų
  • Raudonas vynas, 100 mililitrų
Gaminimo instrukcija:

Karpis supjaustomas porcijomis ir užpilamas actu. Kartu sudedamas supjaustytas svogūnas, įberiama druskos, pipirų. Šiame marinate karpis 0,5 val. palaikomas. Daržovės smulkiai supjaustomos, kartu su prieskoniais sudedamos į puodą, užpilamos 0,5L pasūdyto vandens, pastatomos ant ugnies ir 40 min. paverdamos, o po to per sietą nukošiamos. Į puodą su daržovių nuoviru supilamas alus, suberiami džiūvėsėliai bei kapoti migdolai, ir viskas užvirinama. Į šį nuovirą sudedami karpio gabalai, viskas dar 15—20 min. paverdama ant labai mažos ugnies. Baigiant virti, galima įpilti raudonojo vyno. Karpis paduodamas su virtomis bulvėmis.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Kestutis
2009-04-25 12:44
buvau lenkijoje ir valgiau ta karpi tik paduodamas jis ne su bulvem daugumoj atveju o su skryliais