Lenkiškai pagamintas karpis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Karpis, 1 vienetas
- Actas, 2 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Morkos, 2 vienetai
- Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
- Petražolės, 1 vienetas
- Salierai
- Citrinos, žievelė, 1 vienetas
- Juodieji pipirai, 3 vienetai
- Gvazdikėliai, 2 vienetai
- Alus, tamsus, 0.5 litro
- Razinos, 30 gramų
- Migdolai, 30 gramų
- Džiūvėsėliai, 50 gramų
- Raudonas vynas, 100 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Karpis supjaustomas porcijomis ir užpilamas actu. Kartu sudedamas supjaustytas svogūnas, įberiama druskos, pipirų. Šiame marinate karpis 0,5 val. palaikomas. Daržovės smulkiai supjaustomos, kartu su prieskoniais sudedamos į puodą, užpilamos 0,5L pasūdyto vandens, pastatomos ant ugnies ir 40 min. paverdamos, o po to per sietą nukošiamos. Į puodą su daržovių nuoviru supilamas alus, suberiami džiūvėsėliai bei kapoti migdolai, ir viskas užvirinama. Į šį nuovirą sudedami karpio gabalai, viskas dar 15—20 min. paverdama ant labai mažos ugnies. Baigiant virti, galima įpilti raudonojo vyno. Karpis paduodamas su virtomis bulvėmis.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-04-25 12:44