Lęšiai su špinatais ir lašinukais

Lęšiai su špinatais ir lašinukais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Lęšiai, 100 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Česnakas, 1
  • Špinatai, 1 sauja
  • Kiauliena, lašinukai, 50 gramų
  • Druska
  • Juodieji pipirai, šviežiai malti
  • Vyno actas, baltasis, 2 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 0.5 vieneto
  • Karis, ant peilio galiuko
  • Čiobreliai, džiovinti, 1 žiupsnelis
  • Obelių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Lęšius užpilkite 0,5 litro vandens ir mirkyti keletą valandų. Nuluptą svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite.

  2. Lašinukus apkepkite troškintuve. Suberkite svogūnus, nuplikytus špinatus, pilkite šlakelį sviesto skonio aliejaus ir keletą minučių patroškinkite.

  3. Tada supilkite lęšius su vandeniu (kuriame jie mirko), dėkite česnako skiltelę ir troškinkite 35 - 40 minučių. Pagardinkite druska, cukrumi, pipirais, kariu, čiobreliais, apšlakstykite actu. Troškinį galima valgyti kaip atskirą patiekalą arba patiekti prie rūkytos žąsies krūtinėle.



    Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Lina
» Rašyti komentarą
» Komentarai