Lęšiai su vynu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Lęšiai, 250 gramų
- Raudonas vynas, 750 mililitrų
- Sultinys, mėsos, 750 mililitrų
- Jautiena, krūtininė, 100 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Bulvės, 250 gramų
- Morkos, 1 vienetas
- Lauro lapai, lapelis, 0.5 vieneto
- Gvazdikėliai, 2 vienetai
- Grietinėlė, 35%, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Lęšiai perrenkami, perplaunami, užpilami vynu ir palaikomi per naktį, kad išbrinktų. Kitą dieną krūtininė supjaustoma kubeliais ir truputį keptuvėje apkepinama. Po to sudedami žiedais supjaustyti svogūnai, kurie taip pat pakepinami iki auksinės spalvos. Išmirkę lęšiai užpilami mėsos sultiniu, sudedami svogūnai, krūtininė, įmetamas lauro lapelis ir gvazdikėlis. Lęšiai verdami ant mažos ugnies valandą. Po to sukrečiamos kubeliais supjaustytos bulvės ir morkos. Kai lęšiai suminkštėja, įberiama žiupsnelis cukraus ir daug druskos bei pipirų. Supilama grietinėlė. Lęšiai dar kartą užvirinami ir tučtuojau paduodami valgyti.
» Rašyti komentarą
» Komentarai