Lietiniai su įvairiais įdarais

Lietiniai su įvairiais įdarais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Kvietiniai miltai, 250 gramų
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Aliejus
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus) ar suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti. Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami. Įdaras gali būti įvairus.

Mėsos įdaras: 500 g virtos mėsos, 2 svogūnai, šaukštas aliejaus, truputį juodųjų pipirų, mairūno, druskos.
Susmulkinti svogūnai pakepinami riebaluose ir sumaišomi su mėsa, pagardinama.

Varškės įdaras: 500 g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti.

Kepenėlių įdaras: 500 g paukštienos kepenėlių, 2 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas aliejaus, 1—2 šaukštai grietinės, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Riebaluose pakepinti svogūnai sumalami su kepenėlėmis, kiaušiniais, pagardinama grietine, prieskoniais, druska.

Grybų įdaras: 500 g šviežių grybų, 2 svogūnai, 30 g aliejaus, 20 g džiūvėsėlių, truputį petražolių lapelių, juodųjų pipirų, druskos.
Švieži grybai smulkiai supjaustomi ir ištroškinami su susmulkintais svogūnais, pridedama džiūvėsėlių, prieskonių, išmaišoma.

Šviežių kopūstų įdaras: 800 g baltagūžio kopūsto, 2 svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 2 kietai virti kiaušiniai, 100 g varškės sūrio, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Supjaustyti kopūstai iššutinami truputyje vandens, nusunkiami ir sumaišomi su susmulkintais pakepintais svogūnais. Kiaušiniai su sūriu sumalami. Viskas sumaišoma ir pagardinama.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
megstu lietinius
2016-08-05 15:02
Tikrai geras lietiniu receptas. Kiek kartu begaminau visad pavykdavo. Skanumelis
skaniausi lietiniai
2012-05-13 21:11
skaniausi pasaulio lietiniai tai su braskem mesa ir bananais pirstus nusilaizysit paragaukit
Engele
2011-08-23 11:38
As dar darau su desra ir suriu.Padarau pievagrybiu padaza irgi saknu....... :
evitux
2011-05-15 17:17
labai skanu su uogiene zinokit!! Niam niam,ypac su braskem trintom
ALEX
2011-05-04 20:32
ckanu