Lietiniai su vaniliniu kremu
- Pienas, 1 litras
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Kiaušiniai, 8 vienetai
- Druska, 2 žiupsneliai
- Sviestas, 100 gramų
- Romas, 5 mililitrai
- Pienas, 1 litras
- Vanilė, ankštys, 2 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, 6 vienetai
- Cukrus, 200 gramų
- Miltai, 100 gramų
- Likeris, apelsinų (Cointreau), 200 mililitrų
- Apelsinai, žievelė, susmulkinta, 2 vienetai
- Cukraus pudra
- Kiaušiniai, baltymai, 6 vienetai
- Druska, 2 žiupsneliai
- Cukrus, 20 gramų
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Tada sviestą supilkite į dubenį, sudėkite likusius tešlai skirtus komponentus ir išmaišykite tešlą. Tešlą valandai padėkite į šaldytuvą. Į keptuvę įtieskite kepimo popierių ir ją įkaitinkite (taip blynai neprilips prie keptuvės). Išliekite labai plonus lietinius.
Išlukštenkite vanilės ankštis sudėkite jas į prikaistuvį, supilkite pieną ir užvirinkite. Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi. Užvirusį pieną supilkite ant kiaušinių ir cukraus masės ir maišykite. Tada, maišant, suberkite miltus ir viską vėl supilkite atgal į prikaistuvį. Ant mažos ugnies kaitinkite 10 minučių ir maišykite, jog kremas neprisviltų prie puodo. Kremas turi būti vientisos konsistencijos ir ne per skystas. Tada supilkite apelsinų likerį, sudėkite smulkintas apelsinų žieveles,išmaišykite, nukaiskite ir atšaldykite.
Išplakite kiaušinių baltymus šluotele,beriant, šiek tiek druskos. Baigiant plakti, suberti cukrų. Plakinį , atsargiai maišant, supilkite į atvėsusį kremą. Dėkite po šaukštą šio kremo ant lietinių, perlenkite pusiau ir kepkite 200 ° C temperatūros orkaitėje 7- 8 min.
Patiekiant, pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus.