Lietiniai su varške
- Vanilinis cukrus, įdarui, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, įdarui, 2 valgomieji šaukštai
- Varškė, įdarui, 500 gramų
- Kiaušiniai, įdarui, 2 vienetai
- Druska
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Vanduo, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, įdarui, 2 vienetai
- Aliejus
Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus) ar suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti, kampus užlenkiant. Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami.
Įdarui: varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti. Susuktus lietinius dar kartą apkepti keptuvėje, kad įdaras iškeptų, o lietiniai gražiai apskrustų.
2017-02-07 16:59
2016-11-15 10:19
2016-01-02 18:35
2015-10-02 17:44
2017-04-12 23:04