Lietinių blynų ryšulėliai su daržovėmis
- Grybai, džiovinti, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaulienos šoninė, rūkyta, 150 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Prieskoniai, Vegeta
- Bulvės, 4-5
- Morkos, didelė, 1 vienetas
- Pupelės, konservuotos, indelis, 1 vienetas
- Krapai, džiovinti
Papildomai reikės 8 - 9 lietinių blynų.
Bulves ir morką išverdame, nulupame ir supjaustome kubeliais, grybus pamirkome vandenyje.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame pjaustytas daržoves pupeles, grybus, pabarstome Vegeta, krapais ir 5 min pakepiname.
Šoninę supjaustome ir pakepiname, baigiant sudedame pjaustytą svogūną ir kai apkepa, sumaišome su daržovėmis.
Dėti įdaro ant lietinio blyno vidurio, padaryti ryšulėlius ir surišti juostele ar gražiai persmeigti mediniu pagaliuku. Dėti į sviestu pateptą kepimo indą, palaistyti tirpintu sviestu ir kepti apie 170 laipsnių orkaitėje 10 - 15 minučių.
Padažui:
1 indelis grietinės
1 skiltelė česnako
Česnako skiltelę išspausti ar smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su grietine.
Ryšulėliai patiekiami kartu su paruošta grietine.
Skanaus.