Lietinių tortas

Lietinių tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Kremui:
  • Grietinėlė, 35%, 250 gramų
  • Jogurtas, 150 gramų
  • Cukrus, 50 gramų
  • Želatina, 15 gramų
Papuošimui:
  • Vaisiai, ar uogos
Biskvitui:
  • Pienas, 400 mililitrų
  • Miltai, 160 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Sviestas, 10 gramų
  • Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės vandens. Kaitinkite garų vonelėje, kol želatina ištirps. Atvėsinkite.

  2. Į dubenį supilkite jogurtą, grietinėlę, cukrų, ištirpintą želatiną ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Masę padėkite į šaldytuvą, kol iškepsite lietinius.

  3. Į miltus plakant supilkite pieną, sudėkite druską, cukrų, išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir kepkite lietinius keptuvėje su trupučiu sviesto.

  4. Lietinius pertepkite kremu. Taip pat aptepkite viršų ir puoškite vaisiais ar uogomis.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Monika
» Rašyti komentarą
» Komentarai