Lietuviškas midus

Lietuviškas midus
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos rūgštis, 5 gramai
  • Vanduo, 10 litrų
  • Kadagio uogos, džiovintos, 200 gramų
  • Mielės, vyno, 40 gramų
  • Medus, šviežias, 6 kilogramai
Gaminimo instrukcija:

Į užvirintą ir atvėsintą vandenį sudedama 2 kg medaus, padaugintos mielės, ištirpinta citrinos rūgštis, susmulkintos ir surištos į marlę kadagio uogos, išmaišoma ir supilama į didesnį (20— 25 litrų talpos) butelį.
Butelis sandariai užkemšamas, išvirintu kamščiu su skyle, į kurią įstatoma žarnelė ar lenktas stiklinis vamzdelis. Kitas vamzdelio galas įleidžiamas į buteliuką su vandeniu. Pro vandenį išsiskiria rūgstant atsiradusios dujos. Butelis laikomas 2—3 savaites šiltoje (20—25°C) patalpoje. Likęs medus sudedamas per 2—3 kartus.

Kai rūgimas susilpnėja, ant butelio dugno susirenka drumzlių, midus nupilamas į kitą butelį, taip pat užkemšamas ir laikomas 2—3 mėnesius.
Po to midus nupilamas antrą kartą ir laikomas šaltesnėje vietoje, kad subręstų.
Silpnesnis midus subręsta per 4—6 metus, stipresnis per 6—10 metų.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Anonimas
2012-04-10 21:32
Gal zinot su kuo geremas Midus ?
vytautas
2011-05-06 14:04
Taigi aiškiai parašyta, kad "likęs medus sudedamas per 2-3 kartus.
ralf
2011-02-25 19:09
nelabai teisingai cia surasytas receptas. Toks midus kaip cia aprasytas jau galima ir po metu gerti, o geriausiai po dveju. O stovetu turbut ir dar ilgiau - kas zino gal dar geretu o gal ir ne. Bet tokiam midui 2 metai visai normalus laikas jau.
Vytas
2009-09-22 22:55
Nepastebejau, matyt zioplas, visgi nuoroda yra kada sudeti likusi medu!
Vytas
2009-09-22 00:23
Ingridientai: 6 kg medaus, bet gaminimui supilama 2 kg medaus i atvesinta vandeni. Ka daryti su likusiais 4 kg medaus?